Zgodovinski domovi in ​​še več

Preurejena je kamnita hiša iz 18. stoletja


V zadnjih 20 letih sta Jeffery Wyant in Maria Keares Wyant iz Wyant Architecture v Filadelfiji postala znana po svojih čistih, nezapletenih rešitvah zapletenih dilem.

Pred kratkim je podjetna ekipa preizkusila svoje spretnosti, ko so nove stranke prosile, naj povečajo odtis svoje kmečke hiše iz 18. stoletja v Elversonu v Pensilvaniji. "Par si je želel dodatna naklonjenost izvirni arhitekturi, vendar ni želel samo ponoviti tistega, kar sta že imela," pravi Jeffrey.

Zgrajena v poznih 1700-ih letih prejšnjega stoletja je imela dvonadstropna kamnita hiša utesnjena, razdeljena postavitev s šestimi nad šestimi dvojno obešenimi okni, ki niso prepuščala veliko svetlobe. Medtem ko so arhitekti poskušali spoštovati poreklo obstoječe strukture, so želeli ustvariti tudi nov prostor za družino, ki je svetla, prostorna in sodobna.

Diaprojekcija: ogled kmetijskega dodatka

"Končno smo se odločili za manjše spremembe prvotnega življenjskega prostora in namesto tega odprli nov dodatek," pravi Marija. Ker nizki stropi obstoječe hiše niso bili podvrženi velikim, milostivim prostorom, je par spustil pritličje novega dodatka, da bi v prvem nadstropju pridobil bolj velik strop in se odločil tudi za obokane strope v drugem stopnjo. Dodatek, ki vsebuje elegantno mojstrsko garnituro in svetlo napolnjeno odlično sobo, je družinski življenjski prostor razširil za približno 2000 kvadratnih metrov.

Poleg ustvarjanja bolj razširjenih skupnih prostorov je bil eden glavnih ciljev arhitektov preoblikovanje in preusmeritev vhoda. Sprednji vhod je bil obrnjen proti cesti, dovoz pa je vodil naravnost do zadnjih vrat, ki so po privzetku postala glavni vhod družine. Da bi to odpravili, sta Jeffrey in Maria postavila nov dodatek pod pravokotnim kotom na zadnji strani kmečke hiše in tako ustvarila sprednji vhod, do katerega je družina lahko dostopala z obstoječega dovoza.

Preurejen vhod služi za povezovanje starih in novih struktur. "Ko smo pripravili načrte za nov vhod," pravi Marija, "smo želeli, da je povezava med dodatkom in prvotno strukturo zelo tanka in steklena, saj je steklo postalo oblikovalski element, ki je služil kot ločilo."

Ta preglednost je bila dosežena z obrobjem vrat s fiksnimi okenskimi okni iz Pella's Architect Series. Okna, prevlečena z aluminijem, se dvigajo v drugo nadstropje in tvorijo klet pod črto strehe, nato pa se ovijejo ob bok hiše, da napolnijo zapornik glavne spalnice. "Ko smo lastnikom prvič opisali svojo idejo o oknih, smo uporabili analogijo baseballa," se spominja Jeffrey, ki primerja pretok stekla po dodatku, kako usnje baseballa povezuje en neprekinjen šiv niti. "Na splošno sva z Marijo počutila, da so okna naredila celotno sestavo lažjo, kot da je streha skoraj lebdela na kamniti steni," pravi Jeffrey.

Z vidika materialov je mož in žena združil zunanjost konstrukcij, tako da sta novo oblogo obložila s skoraj identičnimi kamni, kupljenimi pri sosednji kmetiji. Wyants so se odcepili od prvotnih bakrenih izpadov hiše in izbrali bakreno streho, ki jo je postavil, da so ustvarili steno na zadnji višini dodatka. "Baker se bo staral in porasel," pravi Jeffrey. "Bil je sijoč in svetel, ko smo ga prvič namestili, vendar je oksidiral takoj do tople, bronaste barve."

Namesto lesa je bil na tleh in terasi onkraj steklene stene velike sobe uporabljen kamen Burlington iz kamnitega vira. "Terasa izvira iz družinske sobe in je zaščitena s treh strani - poleg tega je krilo z zgradbe iz 18. stoletja in kamnita hiša za goste, tako da se počuti zelo intimno, kar je lepo, saj je kmetijsko zemljišče zunaj njega je tako odprt in širok, "ugotavlja Marija.

Par je na teraso namestil tudi tradicionalno japonsko verigo dežja. »Veriga se oddalji od stavbe in postane vodna značilnost v nevihtnem vremenu. Voda je vidna in slišna, saj se po verigi odpelje v kamnito drenažno dno spodaj, «pravi Marija.

Poleg prostorne glavne spalnice in njegovega 400 kvadratnih metrov ležalnika druga stopnja vključuje domačo pisarno in široko dvorano za stopnice, ki povezuje izvirne in nove dele hiše. Trajnostni les iz palme tlakuje tla. Na presenetljivem stopnišču so pridobljeni les za tekalne plasti in ograja po meri izdelana iz jeklenih plošč.

Opremljena s prostostoječo namakalno kadjo, glavna kopalnica odprtega dizajna pari standardne bele ploščice z grafičnimi ploščicami Erin Adams 'Zen Weave iz Anne Sacks, da ne omenjam 12-palčnih 24-palčnih plošč iz porcelana z bakreno patino, nameščeno vodoravno .

"Imamo srečo, da so bile naše stranke tako odprte. Dali so nam svobodo, da oblikujemo nekaj modernega in sodobnega in v nasprotju z zgodovinsko strukturo, «pravi Jeffrey. "Mislim, da so bili vsi ponosni na rezultat."

Za ogled virtualne hiše kliknite tukaj. Če želite izvedeti več o arhitektih in drugih projektih, obiščite Wyant Architecture.


Poglej si posnetek: Metlika govor: slovenšč., CC: slovenšč., hrvašč., srbšč., English (December 2021).