Zgodovinski domovi in ​​še več

Nov videz (in življenje) za rt 1950-ih


To je klasičen izziv v starejši soseščini: kako lahko rastoča družina poveča svoj življenjski prostor, ne da bi razširila svoj dom?

Arhitektka Ann Sellars Lathrop je na to vprašanje odgovorila s preoblikovanjem Cape Cod iz 50. let prejšnjega stoletja v sodobno kmečko hišo, o kateri so obvestili bungalove v dvajsetih letih prejšnjega stoletja.

Hiša Old Hill prej.

"Stranka si je želela, da bi bila čista in moderna, v prehodnem slogu, da bi ustrezala ljudstvu soseske," pravi. "To je bila kmetska skupnost v poznih 1800-ih, zato na ulici stojijo kmečke hiše, kolonije in čebula. Veliko domov ima prednje verande. "

Z ustvarjanjem neprekinjene špalete je nekdanjo strešno linijo spremenil v uporaben življenjski prostor. "Tako dobite talno površino in višino stropa v drugem nadstropju, in dobite vrh, ki je dovolj za zračni oskrbovalnik," pravi. "Trik je zmanjšati stroške in zmanjšati lestvico, tako da ne boste končali z velikim, škatlastim videzom."

TUKAJ HIŠITE TUKAJ TUKAJ

Ko je začela, je stranko sestavljal mlad par z eno hčerko. Možna sprememba zaposlitve, ki je sovpadala z revolucionarnimi, je nekoliko upočasnila stvari in nekoliko poenostavila njihove načrte. V času, ko je bila prenova popolna dve leti in pol, je družina zrasla enega otroka, na poti pa drugega.

Torej je bila širitev pravočasna. Zgoraj je dodala mojstrski apartma z omaro in kopalnico ter prenovila dve obstoječi spalnici in kopalnico za otroke. "To jim je dalo več prostora," pravi. "Ko smo odstranili streho in prišli do robov sten prvega nadstropja, smo dodali 600 kvadratnih metrov."

Prenovljeni dom zdaj znaša 2900 kvadratnih čevljev. "Vzela je en zaliv garaže z dvema avtomobiloma in ji dala nov in uporaben nabor funkcij. Kjer nekoč ni bilo vhoda iz garaže v dom, je zdaj ena, skupaj z novo sobo za umazanijo in prah. Lathrop je izboljšal tudi prisotnost na ulici z zasnovo sprednje verande.

Edini dodatek je v zadnjem delu hiše, kjer so do temelja odnesli slabo zgrajeno in slabo izolirano zaslon v verandi ter ga obnovili kot veliko družinsko sobo pred kuhinjo. Višji naklon strehi in energijsko učinkovita okna in strešna okna naredijo prostor še bolj ekspanziven, hkrati pa zagotavljajo pasivno pridobivanje toplote pozimi.

Dom so prvotno obložili v visoke lesene skodle. Ko je naročnik predlagal spremembo bolj videza Nantucket Maybeck, se je arhitekt uprl. "Rekla sem si, da jih ne" pobarvaj, "pravi. "Tako smo vdelali nekaj novih in jih pobarvali v belo belo barvo - svetlo, sivkasto." To je enobarven odtenek ostrige, ki dobro deluje z barvno paleto regije.

V notranjosti je dom prežet z naravno svetlobo iz novih oken in strešnih oken, z enostavnim odprtim tokom iz kuhinje v družinsko sobo do jedilnice.

"To je bil Cape Cod, ki je bil povsem neuporaben za mlado družino - z majhnim obsegom in majhnimi sobami", pravi: "Želeli so ohraniti naravo tega manjšega obsega. Zdaj je tesen in kompakten, a zelo prijeten, topel prostor. "

To je tudi pametna prenova s ​​stilskim odgovorom na klasično vprašanje.

J. Michael Welton piše o arhitekturi, umetnosti in oblikovanju za nacionalne in mednarodne publikacije, tudi The New York Times, The Washington Post in Stanovanje Prav tako izdaja spletno revijo za oblikovanje pri www.architectsandartisans.com.


Poglej si posnetek: Three Mile Island Nuclear Accident Documentary Film (December 2021).