Zgodovinski domovi in ​​še več

Dekonstrukcija in pametno načrtovanje prinaša novo svetlobo (in življenje) v Raleigh, N.C., dom


Želja para, Raleigh, N. C., po sončni svetlobi, ki jo je ovirala slabo postavljena okna v njihovi hiši iz devetdesetih let, ki je bila že v grozljivi obliki, jih je spodbudila, da so zgradili nov, sodoben dom na svojem obstoječem odtisu.

"Naravna svetloba je bila tam, vendar je ni bilo mogoče razbrati, ker stara hiša ni imela oken na južni strani," pravi Angela Hodge, ki je s svojim možem hišo kupila prvo, leta 1999.

Izjema je bila glavna soba spalnice na jugozahodni strani. "Ta kopalnica je bila ves čas lepa in svetla - najsvetlejša točka v hiši," pravi. "Ampak nisem se ves čas družil v kopalnici."

Izvirna hiša pred dekonstrukcijo.

Potem ko je tam živel 10 let, se je par umaknil, da bi pregledal bivališče, katerega graditelj se je očitno hitel, da bi ga vrgel skupaj. "Ko živite v kraju, začnete opažati njegove čudnosti in napake, dobre in slabe točke," pravi. "Ta hiša le ni bila tako dobro zgrajena, z različnimi stvarmi, kot so plesen in druge stvari, gre narobe."

"V njej so bila masonska stranska okna in gnilobe, z zahodno usmerjenimi velikimi okni Palladijev in sončnimi vprašanji res slabo," pravi Erik Mehlman, direktor podjetja BuildSense, podjetja za oblikovanje / gradnjo v bližnjem Durhamu, s katerim sta se par srečala na leta 2009 Domača tura. "Imeli so dober občutek o določeni hiši, v kateri smo bili, in o tem, kar smo si na koncu upali uresničiti," pravi Hodge. "Zato smo Mehlmana prosili, da pride v hišo na sprehod."

"To je bila hiša proizvajalca proizvodnje, hiša z načrtom, ki je bila namenjena ravnemu mestu," pravi Mehlman, "vendar je bila na strmem pobočju." Pod domom je bil prostor za plazenje, 4 noge globok na enem koncu in 12 čevljev globoko pri drugem.

TUKAJ HIŠITE TUKAJ TUKAJ

Potekle so razprave o tem, ali bi bilo najbolje prodati dom, nato pa poiskati še en sklop in tam graditi. Toda stranke so se vedno znova vračale na svoje močno gozdnato območje z zrelimi drevesi in svetlobo, ki se je stekala po listnatem nadstrešku. Jasno, tega niso želeli zapustiti. Po natančnem premisleku in tehtanju možnosti so arhitekti odstopili in se odločili, da ostanejo na mestu in obnovijo.

Eden od prvih izzivov je bila lokacija hiše. Ker se je dom nahajal v bližini jezera ameriškega inženirskega korpusa in v varovalnem pasu za staro strugo, so morali arhitekti spoštovati obstoječi odtis doma. Sprva so se odločili zgraditi na vrhu prostora in temeljev za plazenje.

Odprti načrt, obilo zunanjih prostorov in prostorske površine oken zameglijo črte med notranjimi in zunaj. Foto:

"Rekli smo: Da se spustimo na sistem tal v prvem nadstropju, pustimo temelje in zidarska dela ter preplastimo prostor, postavimo talne nosilce, nato pa stene in nato streho," pravi Mehlman. "Ne bi bilo treba premikati dovozne poti in bi se izognili delu na gradbišču in denarju, ki je v to vključen."

Nato je stranka prišla do njih z prošnjo za sobo za goste v prostoru za plazenje in tudi trgovino z lesom. Arhitekti so začeli znova razmišljati. Pred časom so izkopali prostor za plazenje in ustvarili polno klet s 2500 kvadratnimi metri z zgornjimi stropi v višini 8 čevljev. Prostor je ponujal sobo za goste, trgovino z lesom, strojnico, vinsko klet in rastlinjak z južno osvetlitvijo in strešnimi svetili.

Namesto da bi dom porušili, so ga arhitekti dekonstruirali. Odstranili so opeko in jo ponovno uporabili. Rešili so ves lesni okvir in iz starega studenca zgradili glavno stopnišče. "To je neposredna vizualna povezava s staro hišo," pravi. Kar ni bilo mogoče uporabiti, je bilo podarjeno Habitatu za človeštvo.

Ko se je vizija arhitektov uresničevala, so lastniki stanovanj doživljali podoben premik v oblikovni občutljivosti - od starin in neredov do vitkih, modernih in sodobnih. "Pravim, da je moj Južno življenje faza, in pravzaprav mislim, da to res nisem bil jaz, «pravi Hodge. »Potem pa sem začel opazovati prostore v domovih, ki sem jih obiskal, ki so bili drugače preoblikovani, vizualno enostavnejši, brez veliko okrašenih stvari - in na to estetsko sem se bolje odzval. Bilo je mirnejše in je odmevalo z mano. "

"Prinesli so nam kup Atomski ranč revije, «pravi Mehlman. "Nato me je Angela vprašala, ali sem slišal za japonski način kroženja. Zabrisuje linije notranjih in zunanjih prostorov, zunanjost pa je želela izkusiti toliko kot znotraj. "

Perforirane aluminijaste plošče porazdelijo svetlobo po vsem domu. Foto:

Tako se je začela faza načrtovanja. BuildSense je začel secirati tisto, kar naredi Atomski ranč hiša - kaj je in kaj točno je stranki všeč. Primarni kandidati so bili nizka, poševna streha, obilje krovov in estetska trdnost velikega zidarskega dela, od znotraj navzven. Namesto da bi se osredotočili na težak element, pa so arhitekti poslušali, kaj tako stranke kot spletna stran govorijo o svetlobi. Predlagali so trinadstropni stolp, zgrajen iz perforiranih aluminijastih plošč. Čipkana in svetla, struktura 16 'x 20' tvori osvetljen svetilnik, ki prebije vse tri zgodbe novega doma.

"Ta svetlobni okvir določa vnos," pravi Mehlman. "To je dobra orientacijska naprava, ki podnevi prinaša svetlobo, ponoči pa je kot svetilka na ulico."

Prav tako je koristno, če najdete pot do piste tretjega nadstropja, ki vodi na prostem do ploščadi in teleskopa, ki ga potrebuje naročnik.

A večinoma gre za stolp, ki se vrti okoli svetleče svetlobe.

J. Michael Welton piše o arhitekturi, umetnosti in oblikovanju za nacionalne in mednarodne publikacije. Prav tako ureja in izdaja spletno revijo za oblikovanje pri www.architectsandartisans.com.


Poglej si posnetek: Cleave & Ken + Violet Sustain Guild War EPIC SEVEN PVP Gameplay Epic 7 F2P TwT GW #50 (December 2021).